Es constitueix la Comunitat Energètica “Olost i Santa Creu Sostenible SCCL”

Constitució de la comunitat

El dimarts 10 de novembre a la tarda es va constituir la primera Comunitat Energètica d’Olost i Santa Creu de Jutglar, batejada com a “Olost i Santa Creu Sostenible SCCL”. A la reunió s’hi van aplegar els 10 socis/es fundadors/es, que són els que han aportat el capital inicial per a formar la cooperativa: un total de 3.000€. El mateix dia es va signar l’acte notarial de fundació de la cooperativa i es van aprovar els estatuts.

En breu s’obrirà el procés per incorporar nous socis ja que a dia d’avui es té constància que ja hi ha unes 75 persones interessades en formar-ne part. La quota serà de 50€. D’altra banda, el proper pas serà apuntar-se al registre de cooperatives i participar en la línia de subvencions d’autoconsum per buscar finançament.

Futurs projectes

S’espera que abans d’acabar l’any l’Ajuntament d’Olost cedeixi com a mínim tres espais públics a la cooperativa per tal que aquesta pugui començar a executar els projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques compartides. En principi aquests espais correspondrien a una part del camp de futbol de Santa Creu de Jutglar, on ja es disposa del projecte executiu redactat i hi caben entre 30 i 50 kw; el pavelló municipal d’Olost, on s’està treballant amb la redacció del projecte executiu i hi cabrien 100 kw i, finalment, la teulada del Casal de la Gent Gran d’Olost, on hi cabrien uns 25 kw.

Es té previst que aquestes teulades se cedeixin a la Cooperativa perquè sigui aquesta mateixa entitat, a través del seus socis/sòcies i també a partir del seu finançament, la responsable d’executar aquestes instal·lacions.

Quan es tirin endavant tots aquests projectes totes les persones que estiguin a menys de 500 metres de cada una d’elles i hi vulguin participar, podran reduir el seu cost energètic i al mateix temps ajudar a impulsar energies renovables.

La cooperativa té com a objectiu seguir els models realitzats a Sant Pere de Torelló i a Els Hostalets de Balenyà. D’altra banda, se sap que properament sorgiran altres iniciatives similars a Osona.

Comments

  1. JORDI PARÉS i GRAHIT says:

    Voldríem fer el vostre camí , anem però força endarrerits , ens podríeu fer arribar els estatuts que vàreu fer servir per constituir la cooperativa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *