La comunitat energètica d’Olost i Santa Creu, referent en transició energètica a l’Estat

Presentació resultats programa de subvencions MITECO

El dimarts 21 de juny la Comunitat Energètica d’Olost i Santa Creu va ser convidada en la presentació pública del primers resultats de subvencions per a comunitats energètiques del Ministerio de Transición Ecològica (MITECO).

L’acte el va organitzar el MITECO i la Diputació de Barcelona. En la presentació es van exposar els resultats de la primera convocatòria estatal d’ajuts a comunitats energètiques. Una convocatòria en la qual es van seleccionar els 45 millors projectes de tot l’estat espanyol i en què el 22% va recaure a Catalunya. El projecte d’Olost i Santa Creu Sostenible SCCL va rebre la segona màxima puntuació en l’àmbit estatal, només per darrera d’un projecte molt similar que és el de Balenyà Sostenible.

La presentació va anar a càrrec de la secretària d’estat d’energia, Sara Aagesen, i del director de l’IDAE, Joan Groizard. També es va convidar a participar al regidor de medi ambient de l’Ajuntament d’Olost, Gil Salvans, com a representant d’Olost i Santa Creu Sostenible SCCL per explicar l’experiència del projecte i així poder compartir-lo amb tots els assistents.

Podeu trobar més informació al següent enllaç:

El MITECO apoya 45 proyectos de comunidades energéticas impulsados por más de 2.600 personas, pymes y entidades locales

També podeu veure aquest vídeo on surt la informació d’Olost i Balenyà a partir del minut 33.

L’ajuda obtinguda per la comunitat energètica d’Olost ha estat de 167.000 €

L’ajuda obtinguda per la comunitat energètica d’Olost i Santa Creu ha estat de 167.000 €, que ha de servir perquè en els pròxims 12 mesos s’impulsin els primers 3 projectes d’autoconsum compartit així com també la creació d’un sistema de gestió de demanda i d’informació perquè els socis i sòcies participants puguin tenir informació dels seus consums i produccions d’energia solar, i així millorar l’eficiència a les llars del municipi.

Olost i Santa Creu Sostenible SCCL està formada per més de 70 sòcies i socis d’Olost i Santa Creu i anima tota la població del municipi a sumar-se en aquest projecte transformador i de poble.

Està previst que el dijous 7 de juliol a les 19.00h es convoqui una trobada per explicar les subvencions obtingudes i tots els passos realitzats per la comunitat energètica d’Olost.

També es vol animar a tots els veïns/es que encara no en formen part a sumar-se en aquest projecte en les pròximes setmanes per poder impulsar així les primeres instal·lacions.

Us podeu associar a través d’aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *