Ens veiem a la fira alTERna’t de Manlleu!

Cartell fira alTERna't

Aquest diumenge 18 de setembre es fa al passeig del Ter de Manlleu l’alTERna’t, la Fira de l’Economia Social i Solidària d’Osona. La fira, organitzada per la xarxa d’entitats del mateix nom amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, es recupera després de dos anys de poder-se fer a causa de les restriccions de la pandèmia.

Aquest any s’ha optat pel format de matí i migdia, amb mostra d’entitats, tallers i actes lúdics i adreçats a tota la família al passeig del Ter, i ponència inaugural i taula rodona al Museu del Ter, aquest any amb les comunitats energètiques com a eix central.

Per tant, us animem a tots a participar i assistir a la Fira aquest diumenge. Que comptarà amb experiències de Catalunya, Navarra i Canàries a la taula sobre comunitats energètiques.

En paral·lel, es faran altres activitats més lúdiques o de difusió de l’economia social i solidària. Aquest any, amb una presència important de les comunitats energètiques, en la implantació de les quals Osona és una comarca pionera. A les 10, al Museu del Ter, Joan Herrera, director d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, farà la ponència inaugural. Tot seguit hi haurà una taula rodona d’experiències amb la presència de Som Energia i de dues comunitats energètiques referents, Gares Bide de Navarra i Energía Bonita de La Palma, a Cànaries.

A les 12 hi haurà una segona taula on les comunitats energètiques d’Osona es coneixeran i intercanviaran experiències i inquietuds. Actualment ja hi ha 13 comunitats energètiques constituïdes i s’està treballant en la constitució de 12 més. Tot plegat sota la coordinació de l’Agència Local de l’Energia d’Osona i amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

A part de les taules i sessions de Comunitats energètiques, al passeig del Ter mateix, entre les 10 del matí i la 1 del migdia s’hi faran diversos tallers i activitats en família. Des de tallers per aïllar portes i finestres de casa per estalviar energia a altres de plantar llavors, construcció de caixes niu o paper artesà i reciclatge de roba o cosmètica natural. També al llarg del passeig del Ter hi haurà la instal·lació lúdica de jocs reciclats de Katakrak.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.