Ens veiem a la fira alTERna’t de Manlleu!

Cartell fira alTERna't

Aquest diumenge 18 de setembre es fa al passeig del Ter de Manlleu l’alTERna’t, la Fira de l’Economia Social i Solidària d’Osona. La fira, organitzada per la xarxa d’entitats del mateix nom amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, es recupera després de dos anys de poder-se fer a causa de les restriccions de la pandèmia.

Aquest any s’ha optat pel format de matí i migdia, amb mostra d’entitats, tallers i actes lúdics i adreçats a tota la família al passeig del Ter, i ponència inaugural i taula rodona al Museu del Ter, aquest any amb les comunitats energètiques com a eix central.

Per tant, us animem a tots a participar i assistir a la Fira aquest diumenge. Que comptarà amb experiències de Catalunya, Navarra i Canàries a la taula sobre comunitats energètiques.

En paral·lel, es faran altres activitats més lúdiques o de difusió de l’economia social i solidària. Aquest any, amb una presència important de les comunitats energètiques, en la implantació de les quals Osona és una comarca pionera. A les 10, al Museu del Ter, Joan Herrera, director d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, farà la ponència inaugural. Tot seguit hi haurà una taula rodona d’experiències amb la presència de Som Energia i de dues comunitats energètiques referents, Gares Bide de Navarra i Energía Bonita de La Palma, a Cànaries.

A les 12 hi haurà una segona taula on les comunitats energètiques d’Osona es coneixeran i intercanviaran experiències i inquietuds. Actualment ja hi ha 13 comunitats energètiques constituïdes i s’està treballant en la constitució de 12 més. Tot plegat sota la coordinació de l’Agència Local de l’Energia d’Osona i amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

A part de les taules i sessions de Comunitats energètiques, al passeig del Ter mateix, entre les 10 del matí i la 1 del migdia s’hi faran diversos tallers i activitats en família. Des de tallers per aïllar portes i finestres de casa per estalviar energia a altres de plantar llavors, construcció de caixes niu o paper artesà i reciclatge de roba o cosmètica natural. També al llarg del passeig del Ter hi haurà la instal·lació lúdica de jocs reciclats de Katakrak.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *